Psie Vianoce - Tipy na vianočné darčeky pre psov a mačky

Psie Vianoce - Tipy na vianočné darčeky pre psov a mačky

Aj keď sú Vianoce hlavne pre ľudí, netreba zabúdať ani na našich chlpáčov. Tí nás zahŕňajú celý rok láskou, zvieracími objatiami a vedia nás zahriať viac ako teplá deka. Stále nás s radosťou privítajú keď prídeme domov, aj keď sme boli preč len 5 minút. A ak si nie ste istí, čo by ich potešilo, vybrali sme za Vás zopár tipov.

Psie maškrty – áno ale s mierou!

Každého malého labužníka potešia maškrty, ale s ničím netreba preháňať. Psík by mal dostávať jedlo maximálne dvakrát do dňa a ak dáme psíkovi maškrtu musíme trochu ubrať z hlavného jedla, aby sme mu nepomohli k obezite. Maškrty by sme mali používať hlavne na motiváciu psíka pri výcviku alebo všeobecne na pochvalu.

Oblečenie pre psov nie je iba módny výstrelok

Ide zima, ide mráz...zvieratká, ktoré sú chované vnútri, majú iný teplotný komfort ako tie, ktoré sú zvyknuté pobývať vonku. Netreba situáciu podceňovať, a aj keď sa nám môže zdať obliekanie psíka smiešne, určite tým vieme predísť rôznym ochoreniam dýchacích a močových ciest. Výber bundičky necháme na Vás, väčšinou sa líšia materiálom, ale v zásade sú všetky rýchloschnúce, aby nechladili pri dlhšom pobyte vonku, ak by aj navlhli. Ak má psík srsť, môžete uprednostniť tenšie bundičky, a naopak hrubšie ak má psík vlasy alebo je dokonca nahý. V prípade, že sa chystáte na dlhšiu turistiku po snehu a ľade, treba zvážiť aj intenzívnejšiu ochranu labiek, kedy okrem mastí existujú aj špeciálne návleky na labky.

Hračky a pelechy – chlpáčov určite potešia

A čím ešte vieme potešiť? Skúsme porozmýšľať, čo robia naši chlpáči najradšej... Už sme im dali najesť, boli sme aj von, ale teraz sa musíme ešte zahrať a nakoniec si polebediť v pelechu. Hračkou nikdy nič nepokazíme, a čím ich má pes viac tým lepšie. Tak ako iné tvory, potrebuje stále nové podnety, aby sa nenudil. Nemusíme stále kupovať nové hračky, stačí ak ich na čas skryjeme a vyberieme tie, ktoré už dlhšie nevidel. Je výborné ak máme čas a vieme sa so psíkom hrať čo najviac, ak je toho času menej, ideálne je vybrať pre psíka takzvané interaktívne hračky, pri ktorých musí aj trochu porozmýšľať. A nakoniec si už poďme konečne oddýchnuť. Pes spí, psi spia...vedeli ste, že pes, ktorý žije vnútri prespí aj 12 hodín? To isté mačka. Preto im treba vybrať príjemný pelech, kde majú svoj komfort aj útočisko.

Verím, že sme Vás inšpirovali, a ak hľadáte viac tipov na darčeky, nájdete ich tu!