Silvester a zvieratá

Silvester a zvieratá

A je to tu! Ďalší rok sa blíži ku koncu. Chystáme sa patrične na poslednú veľkú oslavu v roku. Avšak pre tých, ktorý majú doma aj svojho miláčika je to oslava, spojená so strachom o svoje zvieratko. Pre chlpáčov je hluk spojený s petardami a ohňostrojom veľmi nepríjemný a stresujúci. Reakcie môžu byť rôzne, záleží to od povahy a výcviku daného zvieratka. Tých, ktorí sa neboja, je skutočne málo. Väčšina sa môže chvieť, štekať, kňučať alebo sa pokúsiť uniknúť. Aby ste vy a Váš miláčik oslávili Silvester v pokoji, ponúkame Vám niekoľko rád:

  • Môj dom, môj hrad. Pre psíka či mačku je jeho domov, búdka alebo koberček kde spí, jeho bezpečný priestor. V prípade Silvestra treba vyhradiť zvieratku miesto, kde sa cíti bezpečne a kde je podľa možností čo najďalej od hluku a svetiel. Náš tip: kúpeľňa v byte alebo dome.
  • Kde je môj pán, tam som v bezpečí. Každé zvieratko je závislé od prítomnosti svojho majiteľa a určite mu nie je dobre, ak ostane samo, zvlášť v stresovej situácii. Snažte sa byť spolu a správať sa ako vždy. To zvieratko upokojí, pretože uvidí, že sa nedeje nič zvláštne.
  • Kedy pôjdeme von? Venčenie nenechávajte na poslednú chvíľu. Ideálne ak idete von v čase, keď je ešte relatívne ticho a kľud. Aj napriek tomu nenechávajte psíka na voľno, vždy ho majte na vôdzke, aby sa náhodou nestalo, že sa zľakne a utečie.
  • Čip, čip. Ak nemáte psíka začipovaného, neváhajte mu pripnúť informácie o jeho rodine aspoň na obojok, ak by sa nebodaj stratil.
Čo robiť, ak napriek všetkému chlpáč reaguje príliš citlivo? Máme pre Vás v ponuke množstvo doplnkov a liekov, ktoré zvieratko upokoja, aby zo Silvestra nemalo traumu. Pozor, aby nedal zvieratku liek každý člen domácnosti, mohli by ste ho predávkovať (True story bro:).

Doplnky a lieky nájdete TU!